24-Nisan-2024 11:49:47

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
2000 litre atık yağ toplandı

2000 litre atık yağ toplandı

Gerede Belediyesi ile Deha Biodizel firması arasında 2013 Haziran ayında imzalanan “Bitkisel Atık Yağları Toplama” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Gerede Belediyesi Veterinerlik Servisi sorumluluğunda devam eden proje kapsamında, 5 litre atık yağ temin eden vatandaşlara, 1 litre Ayçiçek yağı hediye edilirken, 6 aylık süreçte toplam 11 farklı işyerinden 2000 litre atık yağ elde edildi. Gerede Belediyesi mezbahanesinde toplanan atık yağlar, 15 günlük süre ile ilgili firmaya teslim ediliyor.

Örnek belediyecilik anlayışıyla, doğanın korunması için Gerede Belediyesi’nin ilçe genelinde uygulamaya aldığı proje, atık yağların farklı işkollarında işlenmesi sürecini takiben, ülke ekonomisine “milli servet” yönünde gelir kaydediyor.

Projenin devamlılık göstereceğini belirten Gerede Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Bal, “Bu projenin belirli bir süresi yok. Çevre sağlığı her daim önem arz edeceğinden, bu proje her dönemde uygulamada kalacaktır. Vatandaşlarımızın belediyemize ulaştıracağı 5 litre atık yağa karşılık olarak, 1 litre Ayçiçek yağı hediye ediyoruz. Projeye verdiğimiz destekten olumlu sonuçlar alıyoruz. Vatandaşlarımızın bilgisine sundukça ve çevre bilincini yaygınlaştırdıkça, daha yüksek sayısal değerlerde olumlu sonuçlar alacağız.” dedi.

Cevap bırakın