26-Nisan-2024 02:39:44

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Öztiryakiler Teknotes’e talip mi?

Öztiryakiler Teknotes’e talip mi?

Endüstriyel mutfak sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Öztiryakiler Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş., aradan geçen 85 yılın ardından yeniden Gerede’ye dönüş yapmaya hazırlanıyor.

1930 yılında Gerede’de bulunan tezgahını İstanbul’a taşıyan merhum Muharrem Öztiryakiler, 50 m²’lik bir atölyede imalat yaparken bugün ise 130 bin m² kapalı üretim alanında, 10 grup şirketinde bin 300 çalışanı ile hizmet veriyor.

Özelleştirilmesiyle beraber adeta Gerede’nin kanayan yarası haline gelen ve yıllarca atıl vaziyette bekleyen eski adıyla Gerkonsan’ın artık bacası yeniden tütecek gibi! Haber ekibimiz, Gerkonsan ile ilgili yaşanan önemli bir detaya ulaşarak, Öztiryakiler Yönetim Kurulu’nda yer alan heyetin Cuma günü burada çeşitli incelemeler yaptığı ve fabrikanın mevcut durumu hakkında detaylı araştırmalarda bulunduğu bilgisini edindi.

85 yılın ardından

Merhum Muharrem Öztiryaki’nin kurduğu ve 1930’lu yıllarda Gerede’de bulunan 50 m²’lik bir dükkanda çaydanlık, bakraç ve yemek tepsileri imalatı yaparak iş hayatına adım atan Öztiryakiler, 1945 yılında İstanbul Bakırcılar Çarşısı’nda açtığı ilk dükkanla Gerede’de bulunan atölyesini İstanbul’a taşıyarak, 1958’de ise “ÖZTİRYAKİLER” markasını İTO’ya tescil ettirdi. Türkiye’nin endüstriyel mutfak sektörü lideri konumunda olan Öztiryakiler Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş.’yi bugün hemşehrilerimiz Aydoğan, Yusuf ve Tahsin Öztiryaki kardeşler yönetiyor.

Dünyada ilk 15’de

Öztiryakiler, mutfak ekipmanları sektöründe, Türkiye’nin ilk imalatçı firmalarından biri olarak 1958 yılında kuruldu. Kuruluşunun ilk dönemlerinde 50 m²’lik bir atölyede imalat yapan Öztiryakiler, bugün 130 bin m² kapalı üretim alanında, 10 grup şirketinde bin 300 çalışanı ile hizmet veriyor.

Türkiye’de 4 Bölge Müdürlüğü, 50 bayii, 80 yetkili servisi ile yaygın bir pazarlama ve satış sonrası hizmet servis ağına sahip Öztiryakiler, endüstriyel mutfak sektöründe iç piyasada lider durumda. Yurt dışı pazarda ise, 5 kıtada 100’ü aşkın ülkede dağıtım kanalları ve yetkili servisleri ile hizmet veren Öztiryakiler, sektörde dünyada ilk 15 firma arasında yer alıyor. Öztiryakiler firmasının Rusya ve Kazakistan’da satış-pazarlama ve proje ekiplerinin bulunduğu showroom ve depoları ile yine Rusya’da 10 bin m² alanda üretim yapan tesisi bulunuyor.

Öztiryakiler’in sektörün devleri arasında yer alması boşuna değil! Öztiryakiler, üretim teknolojileri ve makine parkı ile sektörde dünyada bilinen en ileri uygulamalara ve üretim teknolojilerine sahip. Öztiryakiler, otel, restaurant, cafe başta olmak üzere, pastane grupları, askeri mutfaklar, mobil arazi mutfakları ve ekipmanları, hastane ekipmanları, okul ve fabrika mutfakları gibi endüstriyel mutfak sektörü alanında; saklama, hazırlık, pişirme, taşıma ve servis ekipmanları ürün gruplarında, 4500’ü aşkın ürün çeşidi ile mutfakların projelendirilmesi, kurulması, eğitimlerinin verilerek işletmeye açılmasına kadar tüm süreçlerin planlamasını, üretimini ve servis desteğini sağlıyor.

Teknotes’i satın alması durumunda üretim kapasitesini genişletecek olan Öztiryakiler, memleketleri Gerede’ye de ekonomik anlamda çok büyük bir yatırım yapmış olacaklar.

Fabrikaya yazık oluyor!

Gerede’nin en büyük fabrikası konumundaki eski adıyla Gerkonsan’da çelik konstrüksiyon alanında yapılan işlemlere bakıldığında yıllardır çalıştırılmaması ‘fabrikaya adeta yazık oluyor’ dedirtiyor. Gerkonsan’da yapılabilecek işlemler özetle şöyle: Ağır çelik konstrüksiyon imalatı, HRSG kazan imalatları, her türlü fabrika binaları, sanayi tesisleri, ambar binaları, hangarlar, atölye binaları, demiryolu ve karayolu köprüleri, büyük tonajlı vinç köprüleri, liman vinçleri, gezer köprü vinçleri, döner tablalı vinçler, radyo, TV anten direği ve kuleleri, her çeşit konveyör köprüleri, demiryolu vagonları, depolama tankları, silolar, bunkerler, konteyner, araç kasaları, çekici ve treyler şaseleri, karıştırıcılar, seperatörler, siklonlar, değirmenler (kurutma, fırın, kömür değirmenleri), cebri borular, baraj kapakları, vanalar, kalıplar, nakil helezonları, fanlar ve diğer teknolojik teçhizat, döner fırın mantoları, gemi ambar kapakları…

Cevap bırakın