24-Nisan-2024 19:03:52

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“İHANET!”

“İHANET!”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Şehir Stadyumu’ndaki asfaltın aklın mantığın almayacağı şekilde kazılması ile ilgili Yenigün’e konuştu.

Allar, “Şehir Stadyumu’nun hemen dip kısmında toprak zemin mevcut, hemen betonun dibinde. Oradaki toprak zemin ile hiçbir yer zarar görmeden bu iş yapılabilirdi. Toprak kazılarak yapılacak ve çok küçük hasarla yapılacak çok basit bir konuyu, aklın mantığın almayacağı şekilde asfaltın ortasından trencher kanal açıcı alet ile kazılarak çalışma yapılmasını ihanet olarak kabul ediyorum. Bunun tek sorumlusu Gençlik Spor İlçe Müdürü’dür.”dedi.

“Tüm yasal haklar aranacak.” diyen Allar, “Asfaltı adeta ikiye bölmüşler. Asfaltın ortadan ikiye kazılması ömrünü bitirmiştir. İklimsel olarak Gerede’nin kış koşulları ortada. Asfalt kazılan yerden suyu aldığında her tarafı patlayacaktır. Gençlik Spor İlçe Müdürü’nün bu kadar duyarsız davranması içimi sızlatıyor.

Bize hiç bir bilgi verilmeden, hiç bir konu paylaşılmadan bu çalışma yapıldı. Biz yapılan hizmetten rahatsız değiliz, yapılan işlemden rahatsızız. Aklı selim olan hiçbir insanın kabul etmeyeceği bir çalışma söz konusu burada. Alternatif alan varken yeni yapılan asfaltın kazılması nedir?”diye konuştu.

Şehir Stadyumu çevresinin 1 buçuk milyon lira harcanılarak daha yeni asfaltlanmışken kamera sistemi döşemek için kazılması çok büyük tepkilere neden oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, size çalışma öncesi asfaltın kazılacağı ile ilgili bilgi verildi mi?

Mustafa Allar; “Biz de bu olayı sabah saatlerinde vatandaşlardan öğrendik. Bizi arayan vatandaşlarımız,  ‘Başkanım, şehir stadında bizim yürüyüş yaptığımız stadyum çevresindeki asfaltın kazıldığından haberiniz var mı? Yazık değil mi? Çok berbat bir çalışma yapılmış!”şeklinde telefonlar aldık. Vatandaşlarımız çok büyük bir tepki gösterdi. Bize hiç bir bilgi verilmeden, hiç bir konu paylaşılmadan bu çalışma yapıldı.

Öncelikle Fen İşleri Müdürüm ve ekibini hemen kazının yapıldığı alana gönderdim ve daha sonra bizzat kendim gittim. Gördük ki; sorun çok büyük, berbat bir şekilde tam ortasından asfalt kazılmış. Gençlik Spor İlçe Müdürünü yerinde gördüm. Kendisine; ‘Kardeşim bu nasıl bir çalışma? Böyle bir çalışmayı siz bizimle neden paylaşmadınız?’dedim.

Biz yapılan hizmetten rahatsız değiliz, yapılan işlemden rahatsızız. Aklı selim olan hiçbir insanın kabul etmeyeceği bir çalışma söz konusu burada. Alternatif alan varken yeni yapılan asfaltın kazılması nedir?”

Alternatif alan neresi?

Mustafa Allar; “Şehir Stadyumu’nun hemen dip kısmında toprak zemin mevcut, hemen betonun dibinde. Oradaki toprak zemin ile hiçbir yer zarar görmeden bu iş yapılabilirdi. Toprak kazılarak yapılacak ve çok küçük hasarla yapılacak çok basit bir konuyu, aklın mantığın almayacağı şekilde asfaltın ortasından trencher kanal açıcı alet ile kazılarak çalışma yapılmasını ihanet olarak kabul ediyorum. Bunun tek sorumlusu Gençlik Spor İlçe Müdürü’dür.

Orada yapılan çalışmaların büyük çoğunluğunu yerel yönetim olarak bizim yaptığımızı kamuoyu biliyor. Tenis kortlarından spor aletlerine, çevre düzenlemesinden ihata duvarları, asfaltına kadar, alt yapısına kadar biz yaptık. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Her türlü desteği bizden isteyen Gençlik Spor İlçe Müdürü, böyle bir durumda bizi arayıp da bilgilendirmiyor.

Ellerinde trencher makinası olduğu için kolay olan asfaltı kesip bir anda kabloyu döşüyorlar. Ama asfaltı kesmeden toprak alanda el ile kazı çalışması yapılması gerekir, toprak alana makina sokamaz. Kolaya kaçmışlar. Verecekleri hasarı düşünmeden, basiretsiz şekilde kazı çalışması yapılmasının tek sorumlusu tekrar ediyorum; Gençlik Spor İlçe Müdürü’dür.”

‘Burada toprak alan var, kazı buradan yapılacak’ neden denilmez?

Mustafa Allar; “İlçe Spor Müdürü’nün bu tutumunu anlamakta zorlanıyorum, duyarsız. En çok takdir aldığımız hizmetlerden biriydi. Vatandaşlar asfaltı 1 yıl kullanabildi.”

Size, asfalt atılmadan önce; ‘kamera sistemi döşenecek’ bilgisini verdiler mi? 

Mustafa Allar; “Hayır. Örnek vereyim; Stadyumun aydınlatma çalışmasını yaptık, biz hiç asfalta zarar verdik mi? Kazı çalışması yaptık mı? Hayır. Asfalt zarar görmesin diye Gerede Lisesi’nin güçlendirme çalışmasının  yapıldığı esnada arka kısımdan beton kırıp yol açtırdım. Beton araçlarını bile asfalttan geçirtmedik. Asfalt zarar görmesin diye bu kadar hassas davrandığımız bir konuda Gençlik Spor İlçe Müdürü’nün bu kadar duyarsız davranması içimi sızlatıyor.

Milletvekili Fehmi Küpçü ve İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan ile durumu görüştünüz mü?

Mustafa Allar; “Telefonla arayarak Kaymakamımız ile konuyu görüştük. Durumu anlattım. Kaymakam bey de aynı düşüncede olduğumuzu belirtti. Kendisiyle aynı düşüncedeyiz, hassasiyetinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kaymakam Cengiz Ayhan bey olayın takipçisi olacağını, her türlü yasal hakların aranacağını kendileri de belirttiler.

Sayın Vekilimizle de konuyu paylaştık. Dediğimiz şekilde tadilat yapılmazsa tüm raporlarımızı hazırladık, konu bakanlığa kadar gidecek.”

‘Ben yöneticiyim… Ben yaptım, yanlış yaptım bunun zararını devlet ödesin’ mantığı doğru değilse bunun da hesabı sorulmalı değil mi?  

Mustafa Allar; “Kesinlikle, bunun bir bedeli olmalı. Kaymakam beyin talimatı var, yapılan işlemin yanlış olduğuna dair tutanaklar tutuluyor. Biz gereken raporları hazırladık, Kaymakam bey ile de istişarelerimizi yaptık. Şimdilik bu kadar detay verebilirim.”

Zararın büyük olduğu gözüküyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Mustafa Allar; “Şu anda firma ile görüşme esnasındayız. Fen İşleri ekiplerimiz, keşiflerini yaptıklar ve zarar belirlendi. Bizim belirttiğimiz standartlarda düzeltme yapılırsa sulha gideceğiz. Yapılmazsa da tüm yasal haklar aranacak. Asfaltı adeta ikiye bölmüşler. Asfaltın ortadan ikiye kazılması ömrünü bitirmiştir. İklimsel olarak Gerede’nin kış koşulları ortada. Asfalt kazılan yerden suyu aldığında her tarafı patlayacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, bu tür olumsuzluklara izin vermeyeceğiz, milletin 1 lirasına halel getirmeyiz. Gerekli olan yasal haklarımızın hepsini kullanacağız.

Gerede’de mücavir alan sınırları içinde yapılabilecek her türlü çalışmada Belediye’den izin alınması durumu vardır. Firma ne yaparsa yapsın, hangi kurum ne yaparsa yapsın belediyeden izin almak zorundadır. Bu izin alınmadan, bilgi verilmeden yapılan bir çalışmadır.”

Cevap bırakın