29-Mart-2024 15:45:50

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
PROJE KAÇ GÜNDE BİTİRİLECEK BELLİ OLDU

PROJE KAÇ GÜNDE BİTİRİLECEK BELLİ OLDU

Daha önce 03 Mart Cuma günü ihalesinin yapılacağı duyurulan ancak Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihale tarihi açıklandı. 08 Mayıs Pazartesi günü yapılacak ihale ile 236 adet Konut, 154 adet Dükkan, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapımına başlanılacak. Proje kaç günde bitirilecek, ihaleye ilişkin diğer tüm merak edilenler haberin detayında…    

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) tarafından Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihale tarihi 8 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, fay hattı ve fay hattının kuzeyinde bulunan yapıların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yapılması planlanan, “236 adet Konut, 154 adet Dükkan, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” yapım ihalesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 03 Mart 2023 tarihinde yapılması planlanmıştı. Ancak, Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve başta Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilimizi etkileyen iki büyük depremden dolayı afet bölgelerindeki çalışmaların aciliyeti ve öncelik arz etmesi nedeniyle, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), yapım ihalesinin 03 Mart 2023 tarihinde yapılamadığı Belediyemize bildirilmiştir. Gelinen süreçte, yapım ihalesine ilişkin Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) ihale yapım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak, Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etabı kapsamında, fay hattının kuzeyinde kalan alanda, “236 adet Konut, 154 adet Dükkan, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” yapım ihalesine çıkılmış, ihale tarihi 08 Mayıs 2023 olarak belirlenmiş ve EKAP (Kamu İhale Kurumu-Elektronik Kamu Alım Platformu) üzerinden 2023/224809 İKN ile ihale ilanı yayınlanmıştır. İlçemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim”dedi.

Allar, son olarak “Bilindiği üzere fay hattı üzerinde kalan yapıların başka bir alana yapılması ihalesi geçen yıl yapılmış ve inşaat çalışmaları başlamıştı. 55 konut-9 dükkânın yapımı da tüm hızıyla devam etmektedir.”bilgisini paylaştı.

KAÇ GÜNDE BİTECEK?

Şüphesiz en merak edilen konuların başında Kentsel Dönüşüm Projesi’nde konutların ne zaman bitirileceği sorusu geliyor. İhale şartnamesinde 236 adet Konut, 154 adet Dükkan, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işinin 450 günde bitirileceği açıkça yer aldı. 15 ayda bitirilmesi planlanan konutlar ilçede konut sayısını artıracağı gibi dükkan ve daire kira bedellerini de bir hayli aşağıya çekecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.

Cevap bırakın