25-Nisan-2024 09:43:58

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
2015 LYS ŞAMPİYONU NURAY AYDOĞAN

2015 LYS ŞAMPİYONU NURAY AYDOĞAN

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte LYS Gerede Şampiyonu belli oldu. Nuray ERDOĞAN, TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde Gerede birincisi oldu ve büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğini tercih etti. LYS’de 2’nci İkbal Akut, 3’üncü ise Sümeyye Şafak oldu.   

LYS’de derece yapan öğrenciler netlik kazandı ve Gerede’de ilk 3’e giren öğrencilere Yenigün haber ekibimiz ulaştı. LYS’de Gerede Şampiyonu Nuray Erdoğan oldu. TM-1, TM-2, TM-3 puan türlerinde Gerede birincisi olan Nuray Erdoğan, Türkiye’de ise 123’üncü sırada yer aldı. Şampiyon tercihini Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğinden yana kullandı.

Gerede derecelerine bakıldığında ilk 3 sırada bayan öğrencilerin olması dikkat çekti. LYS Gerede 2’ncisi İkbal Akut olurken, Akut ise tercihini Fatih Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliğinden yana kullandı. İkbal Akut elde ettiği derece ile Türkiye 368’incisi oldu. LYS’de Gerede 3’üncüsü ise Sümeyye Şafak oldu. Başarılı öğrenci elde ettiği derece ile Türkiye sıralamasının 427. sırasında yer alırken, Sümeyye Şafak’ta tercihini Gerede Şampiyonu Nuray Erdoğan gibi Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğinden yana kullandı. Derece yapan bu 3 öğrenci de bu yıl Fen Lisesi olarak devam edecek olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nden çıktı.

Başarının sırrı düzenli çalışmak

LYS şampiyonu Nuray Erdoğan, başarının anahtarını, “uzun zaman düzenli şekilde çalışmak” şeklinde özetledi. Sınava iki üç yıldır derslerine düzenli çalışarak, tekrar yaparak, test çözerek hazırlandığını ifade eden Erdoğan, “Aynı zamanda sosyal hayatı ihmal etmemek gerekiyor. İnsanlar bu süreç boyunca farklı şekilde stres atmalı. Ben gerek derslerime çalışarak gerek arkadaşlarımla dışarıya çıkarak kendimi rahatlattım.”dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden Nuray Erdoğan, “Başta aileme teşekkür etmem gerekiyor. En başından beri onlar benim yanımda. Onların moral olarak çok desteği oldu. Yine öğretmenlerime sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.”diye konuştu.

Cevap bırakın