28-Mart-2024 14:30:54

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
2023 vizyonu!

2023 vizyonu!

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın “2023 vizyonu” isimli 26 proje belli oldu. Yeni dönemde; Millet Bahçesi, Teleferik, Yeni Terminal, Buz Pisti, Orman İşletmesi Projesi, Yenimahalle’ye Kapalı Pazaryeri ve Kapalı Spor Salonu gibi projeler yapılacak.

Başkan Allar, kimsesizler için de 15 adet konut sözü verecek. Hükümet Konağı’na bu yıl start veriliyor, Yeni Adliye binası da Dayıoğlu Mahallesi’ne yapılacak. Hükümet Konağı ve Adliyeden boşalan araziye Millet Bahçesi yapılacak.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, seçim öncesi 26 büyük projenin sözünü verecek. Bu hafta ile beraber açıklanacak projeler arasında en dikkat çekenler arasında Millet Bahçesi, Teleferik, Yeni Terminal ve Buz Pisti gibi projeler yer alıyor. Allar’ın seçim öncesi sözünü vereceği dev projelerin bazıları şöyle;

Millet Bahçesi

Allar’ın seçim beyannamesindeki en büyük sözlerinden birisi şüphesiz Millet Bahçesi. Millet Bahçesi Projesi Adliye ve Kaymakamlık binalarının taşımasıyla oluşacak büyük alana yapılacak. Millet Bahçesi içersinde piknik alanları, kamelyalar, spor aletleri, oyun grupları, yaya yürüyüş yolları, ahşap köprüler, ahşap seyir terasları, mini spor sahaları, bisiklet yolu, süs havuzu yer alacak.

Teleferik Hattı

Allar’ın sözünü vereceği projelerden biri de teleferik hattı. Etap etap yapılacak teleferik hattının ilk etabı Esentepe mesireliği ile Arkut Dağı Kayak merkezini kapsayacak.

Yeni Terminal

Şehir merkezindeki Terminal binası şehir dışına çıkarılacak. Yeni terminal binası Bahçelievler Mahallesi Galericiler Sitesi’nin güneyindeki 6700 m2’lik alana inşa edilecek. Terminal içersinde ticari ve sosyal donatı alanları da yer alacak.

Buz Pisti    

Allar’ın yeni dönemde sosyal projelere ağırlık vermesi dikkat çekiyor. Bu projelerden biri de Buz Pisti. Bu proje ile öğrenci ve gençlerin sosyal yaşamına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Hükümet Konağı

Bütçesi hazır olan yeni Hükümet Konağı’nın yapımı bu sene başlıyor. Hükümet Konağı’nın inşaat öncesi AVAM projesi tamamlandı. Hükümet Konağı, itfaiye hizmet binasının bulunduğu alana yapılacak.

Adliye Binası

Yeni Adliye binası Dayıoğlu Mahallesi’ndeki eski Polis Lojmanlarının bulunduğu alana inşa edilecek. Adliye Binasının da inşaat öncesi AVAM projeleri tamamlandı.

Yenimahalle’ye dev yatırımlar 

Yeni dönemde Gerede’nin en büyük mahallesi olan Yenimahalle, 2 dev yatırım alacak. Kapalı Pazaryeri ve Kapalı Spor Salonu Yenimahalle’ye inşa edilecek.

İşletmeye dev proje

Gerede Orman İşletmesinin 125.000 m2’lik alanını Gerede Belediyesi’ne kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Allar, yeni dönemde bu alana büyük yatırım yapacak. Orman İşletmesi B Tipi Mesire Alanı Projesi’nde kamelya ve piknik üniteleri, yürüyüş yolları, açık otopark alanları, çocuk oyun alanları, gezinti köprüleri, mescit, kır lokantası, yöresel ürün satış merkezi, mini spor alanları ile seyir terasları yer alacak. Proje ile alan cazibe merkezi haline getirilecek.

2 Yorumlar
Asi

Sadece teleferik hattı 20 milyon euro dan aşağı olmaz. Başgan bu kez fena uçmuş. Yap işlet devret bile olsa alan olmaz. Gerede'nin nüfusu kaç ua da kaç turist geliyor ki Gerede'ye alan yatırımını çıkarsın.

Asi

Bir de şu meşhur havuzdan haber verin lütfen. Dolup taşıyor mu? İşleri nasıl? Kaç oy getirir?

Cevap bırakın