29-Mart-2024 09:38:23

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Güler, MHP’deki bölünmeyle ilgili ne dedi?

Güler, MHP’deki bölünmeyle ilgili ne dedi?

MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Güler’e vatandaşların İcra Müdürü olması nedeniyle Gerede Belediyesi’ni memur zihniyeti ile yönetir çekincesinin olduğu ve MHP’de yaşanan bölünmeyi sorduk. Önemli açıklamalar yapan Güler, bakın neler dedi?   

MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Güler, İlçe Başkanı ve partililer ile ilçe basınını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kahvaltıda bir araya getirdi. Burada kendisi hakkında en çok merak edilen hususları Güler’e yönelttik. İşte o röportaj;

Vatandaşların İcra Müdürü olmanız nedeniyle Gerede Belediyesi’ni memur zihniyeti ile yönetir çekincesi var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

35 yıl kamu görevi yaptım. Hem mektepli hem de alaylısı olarak bu görevi ifa ettim. Kamu görevi yaparken devlet memurunun kuralları vardır ve bu kurallar içersinde görev yaparsınız. Vatandaşı memnun etme esası orada da vardır. Gerede özeline gelirsek, ilçemizin sokaklarında nefes alan her insanı hiçbir ayrım gözetmeksizin seviyorum. Şimdi ben kamu görevi gibi belediyeyi yönetmek isteseydim 35 yıllık makamımı, mevkiimi bırakıp gelmezdim. İlçeme her gelişimde şunu düşündüm; 90’lı yıllarda tavan yapmış nüfusun 20 binlere inişi, göç vermemiz, başkentin dibinde olan şehrin Büyükşehir havası vermemesi, gençlerimizin, insanlarımızın işsizliği beni rahatsız etti. Sonra gel memleketine diye düşündüm. Yasal kanun çerçevesinde işler yapılır ancak belediyeler memuriyetten daha farklıdır. Memur zihniyeti ile yönetim anlayışı asla olmaz, zaten mahalli idareleri memur zihniyeti ile yönetemezsiniz.

MHP, son 5 yıllık seçim periyotlarına bakıldığında önemli bir yükseliş elde etti ve ilçede 2. parti konumuna geldi. Ancak şu anda parti içersinde bölünme var gibi. Bir tarafta teşkilat, diğer tarafta Belediye Meclis Üyeleri. Bu durumla ilgili neler söylemek istersiniz?

Bölünmüşlük, parçalanmışlık, teşkilata karşı muhaliflik bütün siyasi partilerde seçim dönemlerinde olabiliyor. Bizim o kardeşlerimizin tamamına kapımız açık. Hiçbirini ötelemiş durumda değiliz. Hiçbiri ile siyasi ve kişisel anlamda meselemiz yoktur. Hepsi kardeşimiz, hepsi arkadaşımız.

Meclis Üyesi listenizden bahsedebilir misiniz?

Teşkilatımız Belediye Meclis Üyesi listesiyle ilgili çalışmalarını yapıyor. Ayın 15’inde listeler teslim edilecek. Memleketimizi bizimle beraber yönetebilecek arkadaşlarımız var. Şu anda isim vermem doğru olmaz ancak yakın bir tarihte belli olacak zaten. Hepsi de pırıl pırıl, bize katkı sağlayabilecek arkadaşlar. Bu konuda bir sıkıntı yok.

Uzun yıllar Gerede dışında olmanız handikap gibi gözüküyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

35 yıl kamu hizmetim var ama Gerede’den hiç kopmadım. Annem babam, kardeşlerim burada yaşıyor. Kendi evim de burada. Tatil günlerinde hiç deniz kenarına gitmedim, hep Gerede’deydim. Gerede Lisesi mezunuyum, ayrıca Gerede Adliyesi’nde de 7 yıl memuriyet yaptım. Halil Alioğlu’da iyi bir başkanımızdı. O da benim gibi memurdu, o da kamudan gelme bir bürokrattı. Ama Gerede’nin sevilen bir başkanı durumuna geldi. Kendimizi tanıtırız, ismen tanınıyoruz ancak birebir de el ele, yüz yüze gelip de inanımıza kendimizi anlatacağız. Zamanımız var.

1 Yorumlar
erol

halil alioğluna ıyı dedın kaybettın sana oy moy yok adamın yapyıgı butub bınalar yıkılıyor hepsı curuk

Cevap bırakın