20-Nisan-2024 08:22:51

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Fakültede önemli gelişmeye “Yenigün” ulaştı

Fakültede önemli gelişmeye “Yenigün” ulaştı

KOCA GEREDE BİR FAKÜLTE BİNASI YAPAMAZ MI?

2006 yılında Gerede’ye kurulması için ilk adımları atılan ancak 2009 yılında Makine Mühendisleri Odası’nın Teknoloji Fakültelerinin kurulmasını mahkeme kararı ile durdurma çalışmasına girmesi sonucunda YÖK’ün Gerede’de Teknoloji Fakültesi’nin kurulmasını durdurması nedeniyle bir yol kat edilemeyen, daha sonraki süreçte ise 4 yıllık lisans eğitiminin verildiği Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kurulmasıyla gündemdeki sıcaklığı kaybolan Teknoloji Fakültesi’nde yaşanan önemli gelişmeye Yenigün muhabirleri ulaşmayı başardı.

Onay çıktı

Edinilen bilgilere göre, 2006 yılında ilk adımları atılan Teknoloji Fakültesi’nin kurulması için gerekli onay çıktı. Fakülte olduğu için Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndan daha büyük kapasitede olacak Teknoloji Fakültesi sadece kolların sıvanmasını bekliyor. Bunun için de gerekli tek şey Bolu’nun İzzet Baysal’ı gibi, Yeniçağalı işadamı Yaşar Çelik gibi bir ismin yada isimlerin Gerede’den çıkması gerekiyor. Fakülte binasının yapılış taahhüdünün verilmesiyle AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun’un bu konuya sıcak bakarak fakültenin ilçeye kurulmasına onay verebileceği düşünülüyor.

Bu fırsat kaçmasın!

Yeniçağa ilçesine kurulan yüksekokul bilindiği gibi, işadamı Yaşar Çelik’in katkılarıyla ilçeye kazandırılmıştı. Binanın yapımını üstlenen hayırsever işadamı Çelik, doğduğu ilçesine yüksekokulu kazandırarak ilçe için büyük bir kazanım elde ettirmişti. İlçeye bugüne dek ne kazandırdıkları her zaman tartışılan Geredeli zengin işadamlarının ilçenin kaderini değiştirecek bu konuya sıcak bakmalarının artık vakti geldi gibi gözüküyor. Hayırseverlerimizin iki dudağından çıkacak kelimelere bakan fakülte için treni kaçırmamamız gerekiyor. Gerede, tıpkı İzzet Baysal gibi iz bırakacak bir gönül insanını ömür boyu yad ile anmayı bekliyor.

Merkez nüfus 37.000 olur!

Lisans eğitiminin verildiği ve binasının tamamlanmasıyla açılacak bölümlerle birlikte 5.000 öğrencinin ilçede eğitim göreceğinden bahsedilen Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, şu anda 2.000’in üzerinde öğrencinin eğitim aldığı Gerede Meslek Yüksekokulu ile birlikte Gerede’ye kazandırılacak Teknoloji Fakültesi ilçeyi tam bir üniversite şehri yapacak. Çünkü diğer illerdeki Teknoloji Fakültelerinde eğitim alan öğrencilerin sayısı 8.000 civarında. Bu da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun gelişimini tamamlaması ve Teknoloji Fakültesi’nin kurulmasıyla Gerede merkez nüfusunun 37.000 olması anlamına geliyor.

Hangi bölümler yer alıyor?

Bugün birçok ilde Teknoloji Fakülteleri bulunuyor. Bu fakültelerde Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği gibi bölümler yer alıyor. Bu da Gerede Meslek Yüksekokulu’ndaki bir çok bölümde 2 yıllık eğitim gören öğrencilerin DGS ile kurulacak bu fakülteye geçiş yapabileceği anlamına geliyor.

Bir arazi var ama!

Teknoloji Fakültesi’nde yaşanan son gelişmeler akıllara yaklaşık 2 yıl önce Temel Kur A.Ş.’nin bağışladığı araziyi getirdi. Fakülte binasının bağışlanan bu araziye yapılabileceği ihtimali üzerinde durulurken elini cebine atması beklenen Geredeli işadamları ve hayırseverlere ise sadece binayı yapma sözünün verilmesi kalabilir!

Rektör ne demişti?

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, 2010 yılında yaptığı açıklamada, “Gerede’ye fakülte kurulması konusunda göreve başladıktan sonra dosyaları inceledim. Şu an YÖK’te komisyon incelemesi devam ediyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu konuda herhangi bir olumsuzluk yok. Süreç devam ediyor. Yakın zamanda Bolu´ya açılmasına karar verilen Diş Hekimliği Fakültesi’nin müracaatı 2004 yılında yapılmış. Yıl 2010. Onun için endişe etmeye gerek yok. İlgili kurullar, birimler, incelemelerini yapacak kararlarını alacak ve son aşamada Bakanlar Kuruluna gidecek.”ifadelerini kullanmıştı. Bugün gelinen noktada bütün onayları tamam olan fakülteyi kaçırmamak için tek engel bina gibi gözüküyor.

2 Yorumlar
Sami Pekcanlı

Sayın Serkan kardeşim fakulte olayı çok sevindici bir haber diyorsunki bir iş adamının önder olması lazım İzzet Baysal yaşar çelik gibi Haklısın bizide memleketimize adını yazdıracak abilerimiz var bunlar sahip çıkarlar Gerede ye ölümsüz isim bırakıp İZZET BAYSA GİBİ dUA ALIRLAR BUNLARDAN BİR TANESİ örnegin EMİN ototif Olamazmı Türkiyede her konumda faydayı ve hayırı dokunan bir iş adamımızdır ve bunun gibi çok abilerimiz var İnşallah duyarlı olurlar

yılmaz

sayın yazar 40.000 nufüsun altındaki ilçelere fakülte kurulamıyor bilginize. Sadece MYO veya Yüksekokul kurulabiliyor

Cevap bırakın